Reiseblogg fra Travellerspoint

Bomtur/utur/retur...

GPS på ville veier + tom bensintank + ingen mobildekning = ingen great success!


Se Sikksakk på Sicilia på Maribella's reisekart.

Det ble en i overkant spennende tur hjem i går! GPS-en sendte meg ca. 20 minutter i gal retning, til en blindvei midt i noe som ikke kan kalles annet enn en steinrøys, uten lys eller livstegn i sikte. - Hvilket jo ikke er helt optimalt for en som overhodet ikke er nooooe mørkeredd. Da det ikke er spesielt mange bensinstasjoner å oppdrive midt i ingenting - hvor jeg hadde kjørt på kryss og tvers store deler av dagen - begynte bensintanken faretruende å nærme seg tom idet jeg forsto at jeg måtte snu og kjøre samme øde gjørmevei tilbake. Jeg ringer da bare etter hjelp om jeg skulle bli stuck her ute, tenkte jeg - bare for å oppdage at det jo heller ikke er spesielt mye mobildekning midt i ingenting...

Med bilen i fri der det lot seg gjøre, puls i kort gallopp og litt sånn hysterisk latter, håpet jeg bare å nå tilbake til en eller annen form for sivilisasjon med den lille bensinresten jeg hadde. Og det ordner seg jo som regel for snille piker! Jeg fant en by! Eller, altså...noen hus i en klynge i alle fall. Og mobildekning! En liten evighet senere dukket så Giovanni (med far og bror og hele buskapen...) opp for å geleide meg trygt til en bensinstasjon - og deretter vel hjem. Puh! Eller?

Sicilianere er hjelpsomme - det skal de ha! Litt for hjelpsomme til tider, for før jeg visste ordet av det var de i gang med å fylle tanken for meg. Og grunnet enkelte bittesmå, uvesentlige svakheter ved mine italienskkunnskaper i panisk tilstand, endte de opp med å fylle diesel på bilen! I oppstyret som fulgte tror jeg hele den lille byen strømmet til bensinstasjonen for å hjelpe. Det ble gestikulert noe voldsomt, og konkludert med at det bare skulle fylles på med masse bensin for å blande det hele godt sammen! Og jammen går ikke bilen som aldri før ;-) Og jeg er vel hjemme igjen.

Skrevet av Maribella 16:00 Arkivert i Italia Tagged automotive

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint